Çelik Takı Kararır Mı?

Çelik Takı Kararır mı?

Yaz aylarında, denize ve havuza rahatlıkla çelik takılarla girebilirsiniz. Çünkü su ve güneş ışınları, çelik takıların parlaklığını solmasına sebep olmaz.

Çelik takılara kararmaz deriz; ama nadir de olsa kararabiliyor. Çelik, paslanmaz ve dayanıklı bir malzemedir, ancak, bazı çelik takılar, özellikle düşük kaliteli olanlar, zamanla kararmaya eğilimli olabilirler. Ayrıca, çelik takıların kararması genellikle temas ettikleri nesnelerden ve maddelerden kaynaklanabilir.

Çelik takılar, havadaki oksijen ve nem ile temas ettiğinde okside olabilir. Bu oksidasyon, takının yüzeyinde kararma veya matlaşmaya neden olabilir. Tabi bir de parfüm, krem, losyon gibi kimyasal ürünlerle temas ettiğinde reaksiyona girebilir. Bu da, takının kararmasına neden olabilir.

Bunların yanı sıra, en önemli etkenlerden biri de cildin pH değeridir. Herkesin cildi farklı pH seviyelerine sahiptir. Bazı insanların cilt asitleri, çelik takılarla temas ettiğinde reaksiyona girebilir, bu da kararmaya yol açabilir. Bu etken, altın dışındaki tüm alaşımlı takılar içinde geçerlidir.

ÇELİK TAKININ KARARMASINI NASIL ÖNLEYEBİLİRİZ?

  • Çelik takıları yalnızca çelik takıların yanında muhafaza edebilirsiniz.
  • Temizliğinde yalnızca su ve sabun kullanılmalıdır. Kimyasallarla temasından kaçınılmalıdır.
  • Nemden ve nemli ortamlardan uzak tutabilirsiniz.
  • Çelik takılarınızı düzenli aralıklarla bez veya pamuklu çubuk kullanarak temizleyin. Böylelikle, takılardaki kir ve yağın birikmesini önlemiş olursunuz.

Etiketler: blog yazı
Mayıs 26, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR